donderdag 16 mei 2013

Aardappel Lekker

Aardappel Lekker

Maak iets bijzonders van niets bijzonders. Nou je, zo niet bijzonder zijn nieuwe aardappelen nu ook weer niet. Je hebt er geen omkijken naar en zet toch iets bijzonders op tafel. Een daar gaat het om nietwaar? Twee grote nieuwe aardappelen per persoon en die boen je goed schoon. Insnijden maar niet helemaal tot op de bodem. Zie foto. Aardappelen in een ovenschaal zetten en over iedere aardappel een halve eetlepel olie gieten. Bestrijk ze ook nog met wat gesmolten boter en steek hier en daar een laurierblad ertussen. Doe een heleboel teentjes knoflook in de schaal en pel deze vooral niet. De schaal gaat op 200 graden in de oven en na 40 minuten bestrijk je ze nog een keer met wat boter en strooit er verse rozemarijn over. Nu nog 10 tot 15 minuutjes terug. Aan tafel strijk je de inmiddels botergare knoflooktenen uit over een hapje aardappel en bestrooi je ze met grof zeezout. Zo krijg je een ongewone gewone aardappel.
En ik zeg niet dat je de laatste 15 minuten de aardappels niet kunt versieren door er wat kaas over te strooien.


http://www.culinette.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten