donderdag 16 mei 2013

Aardappeltaart

Aardappeltaart

Weliswaar staat deze aardappeltaart een lange tijd in de oven maar het voordeel is dat je er geen omkijken naar hebt. Handig als je je aandacht aan andere dingen wilt geven. We maken hem gelijk maar voor zes personen. Oven op 190 graden. Snij 1,25 kilo (of iets meer) geschilde en bloemige aardappelen in heel dunne plakjes. Bij voorkeur op een schaafgeval maar zelf dun snijden kan ook. Een ronde bakvorm (geen springvorm !) van zo’n 23/25 cm doorsnee goed invetten met boter en een laagje aardappelschijfjes erin. Paar kleine klontjes boter erop en wat peper en zout. Ga zo door tot de aardappelschijfjes allemaal gebruikt zijn en eindig met dotjes boter en peper en zout. Vorm afdekken met aluminiumfolie en 45 minuten in de oven. Daarna verwijder je de folie en zet de vorm nog zo’n 30-45 minuten terug in de oven. Op het einde even inprikken met een scherp mes om te kijken of het goed gaar is. Laat een paar minuutjes afkoelen en keer de aardappeltaart om op een mooie ronde schaal.
Terwijl de taart in de oven staat maak je de rest van de maaltijd en serveer je eventueel het voorgerecht. Is de taart al klaar en de rest nog niet (beter dan andersom) dan zet je de oven op 140 graden en dek je de taart weer losjes af met aluminiumfolie. Zo blijft hij nog een hele tijd warm.


http://www.culinette.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten