donderdag 16 mei 2013

Anderlandsoep

Anderlandsoep

Zet twee pannen op het vuur en vul ze beide met een litertje bouillon. In iedere pan gaat een grote aardappel in kleine blokjes gesneden. Dit om de soep een beetje te binden. Vervolgens is het zaak om een hele zwik groente erin te mikken. Sorteer de groente zoveel mogelijk op kleur. In de ene pan bijvoorbeeld tomaten, rode paprika, wortel, pompoen, het wit van een prei etc. Alles mag. In de andere pan boontjes, courgette, het groen van de prei, doperwten etc. etc. Zie maar wat er allemaal in vriezer, ijstkast en potten staat.
Kook de soep goed gaar en zet er de staafmixer in. Geen vlees want zonder vlees kan iedereen probleemloos van de soep eten. Even proeven of er nog kruiden of zout/peper bij moet. Vervolgens schep je met twee soeplepels (als je die niet hebt de soep eerst in twee soepkommen doen) de soep voorzichtig apart in de borden. Ieder op zijn eigen kant.
Lekker een dot room in het midden en daarna komt de grote truc.
Roer de soep op je bord door elkaar zodat je mooie kleurige strepen krijgt. Met iedere lepel schep je twee smaken soep naar binnen.
En dat maakt het zo bijzonder en zo lekker.


http://www.culinette.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten