donderdag 16 mei 2013

Tomaatei

Tomaatei


Is dit nou een tomaatei of een eitomaat? Eigenlijk is het niets anders dan een grapje voor het ontbijt. Er zijn nu heerlijke tomaten. Je moet wel tomaten kiezen die rechtop kunnen blijven staan. Oven op 200 graden. Snij het kapje van de tomaat en haal hem voorzichtig leeg. De buitenkant mag niet ‘lek’ raken. Aan de binnenkant wat peper en zout strooien en ze dan netjes naast elkaar in een ovenschaaltje zetten. In iedere tomaat breek je een ei en daarop doe je een piepklein stukje boter. Kapje erop en dan gaan ze 20-25 minuten de oven in.
Geroosterde boterham, plakje ham (of kaas) en het tomaatei erop. En dan allerlei variaties bedenken waardoor dit ontbijtgerechtje een voorafje wordt. Blaadjes basilicum onderin de tomaat, kleine stukjes salami, ansjovis en olijven, zalm of tonijn. Keus genoeg. En dan op een mooi bordje sla serveren.


http://www.culinette.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten