donderdag 16 mei 2013

Pizza Calzone

Pizza Calzone

Weer eens wat anders dan een “gewone” pizza en erg makkelijk te maken. Je kunt zo’n ding natuurlijk vullen met wat je maar wilt. Pittig gehakt met een plakje tomaat erop, wat geraspte kaas erover, ansjovisje, blokjes blauwe kaas, fijngesneden olijven, plak mozzarella. Vegetarisch met een mengsel van gebakken champignons, blokjes aubergine, tomaat, etc.etc.
Maak één grote of een aantal kleine en laat iedereen zijn eigen vulling kiezen.
Afijn, dat mogen jullie zelf uitvinden. Laat je creativiteit eens los op zo’n Calzone!
Maak je eigen pizzadeeg of koop een blikje kant en klaar (Danerolle??). Mooie cirkel maken en vooral niet laten rijzen. Vulling op de ene helft, dichtklappen en goed dichtdrukken. Geef een paar sneetjes in de bovenkant zodat de stoom kan ontsnappen.
Oven op 220 graden en in 10-15 minuten bakken op de bakplaat.
Lekker met knoflooksaus en een groene sla.


http://www.culinette.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten