donderdag 16 mei 2013

Tomatensap

Tomatensap


Veel mensen houden van een goed glas ijskoud tomatensap. Nu kun je tomatensap in pakken en flessen kopen maar het is heel simpel zelf te maken. Voordeel daarvan is dat je het naar eigen smaak kunt opleuken met kruiden zoals verse basilicum, een fijngesneden bosuitje, bieslook of een handje platte peterselie. Wat je nodig hebt is een blender of staafmixer. Hoe mensen overleven zonder blender is mij trouwens een raadsel. Maar goed, daar gaan we dan. Om echt lekkere tomatensap te maken neem je geen verse tomaten (zelfs geen hele goeie) maar een goed merk tomaten in blik. Twee blikken tomaten met het sap gaan in de blender. Erbij een schepje bouillonpoeder en verse kruiden naar smaak. Draaien maar. Even kijken hoe dik je het wilt hebben want waarschijnlijk kan er nog wel wat water bij. Wie zijn tomatensap echt ‘glad’ wil hebben kan het door een zeef schenken maar het hoeft niet. Grote glazen kan vullen en goed koud laten worden in de ijstkast. Vooral op een heel warme zomerdag erg lekker. Met of zonder scheutje Vodka.

http://www.culinette.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten