donderdag 16 mei 2013

Kip - Knoflook - Witte Wijn en Olijven

Kip - Knoflook - Witte Wijn en Olijven

Dit recept maken we gelijk voor 6 personen.
Makkelijk om in de vriezer te hebben. Wel invriezen voor de groene olijven erbij gaan.
Neem kipkarbonaatjes of drumsticks. Maar kippenpoten kan natuurlijk ook. Zorg dat je zo’n 1,2 kg kip hebt. 
Bak de kip rondom lekker bruin in wat olie. Doe er dan 8 tenen gepelde knoflook bij alsmede een eetlepel verse tijmblaadjes en 3 laurierblaadjes. 
Vervolgens giet je er 300 ml droge witte wijn bij. Pas op want dat gaat even spetteren. Vuur laag zetten en de kip in zo’n 15 (drumsticks) tot 25 (poten) minuten gaar sudderen met het deksel op de pan.
Op het laatst schep je er 15 grote groene olijven door. Heerlijk met aardappelpuree (oh ja !, daar zullen we het binnenkort eens over gaan hebben) en een knapperige groene salade. Uiteraard drink je er diezelfde witte wijn bij die je erin gegoten hebt.

http://www.culinette.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten