donderdag 16 mei 2013

Pizzaflapjes

Pizzaflapjes

Je zou dit gerecht een piepkleine pizza Calzone kunnen noemen. Ik noem het gewoon Pizzaflapjes. Lekker rul gehakt bakken met allerlei lekkers erin. Uitje, kruiden, knoflook of heel fijngehakte walnoot of champignons. Kun je zelf verzinnen. Vervolgens maakt je pizzadeeg in je broodmachine of je koopt zo’n blik kant en klaar pizzadeeg. Niet zo’n ronde kartonbodem nemen hoor ! Het moet mooi soepel pizzadeeg zijn en dat is er in blik. Ergens in de buurt van de croissantjes in blik staat het. Oven op 200 graden en stuk bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg uit. Verdeel het in een paar stukken en maak er cirkels van. Gewoon een beetje knoeien met je handen. Je kunt natuurlijk ook één grote maken. Leg dan wel het deeg op de bakplaat voor je het gehakt erover doet en hem dichtklapt anders is hij misschien te zwaar om over te tillen. Niet laten rijzen maar gelijk het gehakt op de ene helft en eventueel wat dungesneden tomaat erover. Dichtklappen en goed dichtdrukken. Vergeet niet om twee of drie sneetjes in de bovenkant te maken. Op de bakplaat en zo’n 10-15 minuten bakken in het midden van de oven. Lekker met komkommersla en knoflooksaus.

http://www.culinette.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten