donderdag 16 mei 2013

Aardbeien met Mascarpone

Aardbeien met Mascarpone


Het is aardbeientijd. En daar maken we druk gebruik van. Dit is een geweldig toetje en als je ze halveert is het een leuke traktatie bij de thee. Halveer ze dan wel voor het bakken. Een soort tompouce zou je kunnen zeggen maar dan anders. Oven op 200 graden. Plakjes bladerdeeg van 10 x 10 cm op bakpapier leggen en hier en daar inprikken. Ze gaan 10 minuten de oven in (in het midden) dan dan draai je ze voorzichtig om en bakt ze aan de andere kant nog 5 minuten. Op een taartrek afkoelen. Voor zo’n vijf/zes velletjes bladerdeeg heb je ongeveer 750 gram aardbeien nodig. Maak ze schoon en snij ze door de helft. De grote in vieren. In een schaal doen en bestrooien met 2 eetlepels suiker, het sap van 1 sinaasappel en een eetlepel citroensap. Laat dit een kwartiertje intrekken. Vervolgens doe je 250 gram mascarpone in een schaal en daar zet je een zeef op. Giet de aardbeien in de zeef en laat het sap in de mascarpone lopen. Even goed doorkloppen.
Plakje bladerdeeg, beetje mascarpone, aardbeien erop en afmaken met geschaafde amandelen en eventueel wat poedersuiker. Je kunt de hele zooi vooraf klaarzetten maar in elkaar zetten doe je pas vlak voor het serveren.
Smaakt een stuk beter dan een tompouce van de bakker.


http://www.culinette.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten