donderdag 16 mei 2013

Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes 

Bovendien kun je dit hartige hapje heel makkelijk later op de dag nog serveren als borrelhapje/tussendoortje. Ja, het zijn saucijzenbroodjes maar dan anders. Beetje simpeler eigenlijk. Al dat gedoe met je eigen gehakt aanmaken, daar beginnen we niet aan. 

Nee, saucijzenbroodjes maken wij met merquezworstjes. Ze zijn er “au naturel”, pittig gekruid of van lamsvlees (Islamitische slager).

 Hollandse plakjes bladerdeeg zijn echter vrijwel altijd 10 x 10 cm en dus moet je de worstjes op maat snijden (of een stukje uit laten steken). Vaak zijn de worstjes zo dun dat je de plakjes bladerdeeg kunt halveren (meer worst, minder deeg).

 Lekkere variatie is om het bladerdeeg dun in te smeren met mosterd en/of te bestrooien met wat fijngesneden verse kruiden zoals bieslook, peterselie, salie etc.

 De randen vrijlaten en het rolletje goed dichtknijpen met je vingers. Met de naad naar onderen op de bakplaat. Insmeren met wat geklopt ei en hier en daar insnijden. In de oven op 200 graden.

 Na 20-25 minuten heb je zelfgemaakte saucijzenbroodjes zonder moeite. Wil je er borrelhapjes van maken snij ze dan in drie of vier stukken voor je ze op de bakplaat legt. Wel bakpapier eronder want er loopt vet uit. Maar dat geeft niks want dan kun je jezelf wijsmaken dat het een mager hapje is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten